Profesyonel Bakım hizmetleri
İyi bir servis teşkilatı, en az iyi malzeme ve iyi montaj kadar önemlidir, profesyonel ekibimiz ile 24 saat hizmetinizdeyiz.

Asansörlerinizi oluşturan mekanik ve elektronik aksam  ne kadar iyi malzemelerden oluşursa oluşsun montaj işçiliği de en az bu malzemelerin kalitesi kadar önemlidir. İyi bir montaj asansörün randımanlı, emniyetli, güvenli ve uzun ömürlü olmasını sağlar, kazaların oluşturacak durumların önüne geçilmiş olur. Asansör montajı teknik konudan bilgi birikimi ve titiz çalışma gerektirir.

Dr. Lift montaj hizmetleri hususunda sektöründe söz sahibi bir kuruluştur. Referanslarıyla sabitleşmiş olan güvenilirliğini, satış sonrası hizmetleri ve garanti şartlarıyla da pekiştirmiştir. Montaj ekibi, alanında uzman mühendis ve teknikerlerden oluşmaktadır. Servis ekibimiz montaj ile ilgili çalışmalarını müşterilerinin isteklerine göre en uygun şekilde projelendirip, montaj sürecini projeye uygun olarak tamamlar ve asansör teslimini yapması için asansörü son kontrol ekibimize teslim eder. Son kontrol ekibimiz asansörün projeye uygunluğunu kontrol edip, asansörü eksiksiz bir şekilde müşterimize teslimatını gerçekleştirir. Tüm bu süreçte önceliğimiz, müşteri memnuniyeti, teslim ettiğimiz asansörlerin güvenliği ve konforudur.

Asansörleriniz zamanla ekonomik ve teknik ömürlerini yitirmeye başladıysa, bina kullanım amacınız değiştiyse, sürekli arıza ile karşılaşıyorsanız, estetiğe önem veriyorsanız, asansörünüzü güvenli ve konforlu bir hale getirmenin çözümü revizyondur. Asansörünüzün revizyonun da güvenlik başta olmak üzere; enerji verimliliği, performansı ve ilgili standartların tamamı dikkate alınmaktadır. Firmamız size en uygun çözümleri sunmaktadır. Revizyona başlamadan önce; tarafımızca yapılması gerekenlerin bilinmesi ve netleştirilmesi amacı ile devletin yetkilendirdiği asansör muayene kuruluşlarından ilgili mühendis detaylı bir rapor hazırlamaktadır. Bu rapor doğrultusunda sizin tercihlerinize bağlı kalarak asansörünüzün iyileştirme sürecine başlamaktayız.

Asansör revizyonunun getireceği avantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
– Güvenlik standartlarının arttırılması sayesinde daha güvenli bir kullanım sağlanmış olur.

– Yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi sayesinde daha estetik bir görünümün oluşturulması sağlanmış olur.
– Asansörün daha konforlu çalışmasını sağlanmış olur
– Yüksek oranda enerji tasarrufu sağlanmış olur.
– Daha az arıza ile karşılaşılmış olur.

Asansörlerin yıllık bakımları mutlaka yaptırılmalıdır. Bu bakımlardan sonra firmada çalışan mühendisler asansörlere kırmızı, sarı, mavi ya da yeşil etiketler yapıştırmaktadır. Bu etiketlerin en büyük amacı, asansörün kullanımının can ve mal güvenliğine zarar verip vermeyeceğini kamuya duyurmaktır. Kabin içerisinde yer alan bu etiket genellikle kontrol kumandasının üst kısmına yapıştırılır. Zaten bu etiketlerin kabin içerisinde görünür bir yere asılması zorunluluktur. Asansör etiketleri sayesinde asansörlerin bakımları da daha kolay bir biçimde yapılmaktadır. Bu kontroller ilgili bakanlık tarafından zorunlu kılınmıştır. Aksi takdirde cezası bulunmaktadır. Asansör kontrolleri genellikle uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılmaktadır ve yapıldıktan sonra da asansörün kullanıma uygun olduğu ya da uygun olmadığını belirtmek amacıyla, asansörün iç kısmına etiket olarak yapıştırılmaktadır. Asansör etiketleri mavi, sarı, yeşil ve kırmızı olmak üzere 4 adettir.

Asansör yeşil etiketi, asansörün kullanımında hiçbir sorun olmadığını belirtmektedir. Uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan kontrol ve testler sonucunda asansörde herhangi bir kusur yoksa yeşil etiket kabinin iç kısmına görünür bir yere yapıştırılmaktadır. Eğer sizler de asansörde yeşil etiket görürseniz bu asansöre binmenizde herhangi bir sakınca olmadığını anlarsınız. Eğer asansörlerinizde sorun ya da arıza varsa asansör firmaları ile anlaşmalı ve yeşil etiketi mutlaka edinmelisiniz. Yeşil etiketli asansörler can ve mal güvenliği açısından herhangi bir risk içermemektedir. Yani asansörün kullanılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmaz. Asansörler günlük hayatımızda en sık kullandığımız araçlardan birisidir. Bu nedenle bakımları ve tamirleri çok ama çok önemlidir. Eğer sizlerin de asansörlerinizde herhangi bir sorun varsa mutlaka asansör firmaları bakımlarını yapmalı ve sizler de yeşil etiket almalısınız. Ayrıca günümüzde asansör kullanan vatandaşların asansörlerdeki etiketler hakkında bilgi sahibi olması oldukça önemlidir.Örneğin bir vatandaş mavi ya da yeşil etiketli asansöre binmenin herhangi bir sorun doğurmayacağını, kırmızı ve sarı renkli asansörlere binmenin de tehlikeli olduğunu öğrenmelidir. Aksi takdirde mal ve can güvenliğini riske atabilir.

Yeşil Etikette Neler Yer Alır?
Asansörlerde gördüğümüz yeşil etikette;
-Asansör kimlik numarası,
-Asansörün periyodik kontrolünün yapıldığı tarih,
-Bir sonraki periyodik kontrol tarihi yer almaktadır.
Yeşil etiket üzerinde “bu asansörün kullanılması uygundur” ifadesi yer almaktadır.

Asansör mavi etiketi, asansörün hafif kusurlu olduğunu belirtmek amacıyla kullanılmaktadır. Fakat asansörün kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur. Günümüzde asansör firmaları bu tespitlerin yapılmasını sağlamaktadır. Mavi etiketli asansör tehlikeli değildir. Kısaca asansörde mavi bir etiket görürseniz binmenizde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bildiğiniz gibi asansör kullanımında can ve mal güvenliği oldukça önemlidir. Bu nedenle bakım ve denetimler de vazgeçilmez unsurlardan birisidir. Firmamız da bu bakım ve denetimleri en iyi şekilde gerçekleştirmekte ve bu etiketlere uygun hareket etmektedir. Örneğin asansörünüz mavi etiketle işaretlendiyse o hafif kusuru bulup firmamız tarafından tamir ettirmeniz sizin için daha sağlıklı bir adım olacaktır. İnsanların asansör etiketleri hakkında bilinçli olması oldukça önemlidir. Ayrıca eğer asansörün kontrolleri ve bakımları sıklıkla yapılırsa, asansörün kullanım ömrü de uzayacak ve bu da maddi anlamda sizi ilerde zorlamayacaktır.Mavi etiketli asansörlerin de tabi ki kusurlarını giderebilmesi için belirli bir süre verilmektedir. Tüm bu bilgiler etiketlerin üzerinde yer almaktadır.

Mavi Etikette Neler Yer Alır?

  • Asansör kimlik numarası,
  • Asansörün periyodik kontrolünün yapıldığı tarih,
  • Bir sonraki periyodik kontrol tarihi yer almaktadır. Mavi etiket üzerinde bu asansörün kullanılmasına dikkat edilmelidir ifadesi de yer almaktadır.

Asansörlerinize uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliğiniz için kusurlu seviyede risk oluşturan asansörlere iliştirilen etikettir. Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan kusurlu asansöre yönelik takip kontrolü, periyodik kontrol raporunun ilgili idareye, bina sorumlusuna ve asansör monte edene veya onun yetkili servisine iletildiği tarihten itibaren 120 gün sonra yapılır.

Sarı Etikette Neler Yer Alır? Asansörlerde gördüğümüz sarı etikette;

  • Asansör kimlik numarası,
  • Asansörün periyodik kontrolünün yapıldığı tarih,
  • Asansörün düzeltilme süresinin 120 gün olduğu
  • Bir sonraki takip kontrol tarihi yer almaktadır. Kırmızı etiket üzerinde “bu asansörün kullanılması tehlikelidir” ibaresi yer almaktadır

Asansör kırmızı etiketi, asansörün hiçbir şekilde kullanılmaması gerektiğini belirtmektedir. Kırmızı etiketli asansörler, uzman mühendisler tarafından gerçekleştirilen kontroller sonrasında can ve mal güvenliği için yüksek riskler içeriyor anlamına gelmektedir. Bu arızalar ve sorunlar tespit edildikten sonra asansör firmaları tarafından mutlaka giderilmelidir. Aksi takdirde bu asansörlerin çalıştırılması cezaya sebep olabilmektedir. Kırmızı renkli etiket bulunan asansörlerde 30 gün içerisinde tespit edilen uygunsuzluklar giderilmelidir. Yoksa asansör kullanım dışı bırakılmaktadır. Bunun için de bağlı bulunan belediyeye gitmek ve asansörü mühürletmek gerekmektedir. Kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin sorunlarının giderilip giderilmediği 30 gün sonra tekrar kontrol edilmektedir. Asansör firmaları bu sorunları ve arızaları en iyi şekilde gidermek için çalışmaktadır. Eğer sizlerin de asansörlerinizde herhangi bir sorun varsa mutlaka asansör firmaları bakımlarını yapmalı ve kırmızı etiketi yeşil etikete çevirmelisiniz. Bu can ve mal güvenliği için çok önemlidir.

Kırmızı Etikette Neler Yer Alır?

  • Asansör kimlik numarası,
  • Asansörün periyodik kontrolünün yapıldığı tarih,
  • Asansörün düzeltilme süresinin 60 gün olduğu
  • Bir sonraki takip kontrol tarihi yer almaktadır. Kırmızı etiket üzerinde “bu asansörün kullanılması tehlikelidir” ibaresi yer almaktadır.

Asansörlerin aylık periyodik bakımı asansörlerinizin sağlığı açısından önem taşımaktadır. Periyodik kontrolleri düzenli yapılan asansörlerde; kullanım ömrü uzamakta, güvenlik açısından riskler ortaya çıkmamakta, asansör verimli ve konforlu bir şekilde çalışmaktadır. Periyodik bakımlarda; asansörlerinin mekanik ve elektronik aksamları kontrol edilir. Arızaya sebep olacak faktörler ve sorunlu parçalar ilgili kişi/ kişilere bilgi verilerek değiştirilir ve arıza giderilir.

Asansörlerin bakımı; Asansör Bakım, İşletme ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ ne uygun olarak yapılmaktadır. Tarafımızca tesis edilen asansörler hariç; periyodik bakım sözleşmesi öncesi firmamız tarafından asansörün detaylı testleri yapılarak, güvenliği tehdit eden unsurlar ilgili kişi/ kişilere rapor olarak bildirilmektedir. Markamızı taşıyan ya da periyodik bakım onarım hizmetini üstlendiğimiz asansörlere 7 gün 24 saat hizmet garanti ediyoruz. Arıza ve benzeri durumlarda asansörünüze en kısa sürede müdahale edebilmek için bölgesel bir servis ağına sahibiz.

Yapının içerisinde makine dairesinin olmadığı ve kullanıcı trafik yoğunluğunun az olduğu konutlarda, fabrikalarda, alışveriş merkezlerinde ve villalarda hidrolik asansörler daha çok tercih edilir. Bu sistemde, asansör kuyusu içerisinde; asansör kabini, taşıyıcı karkas, silindir piston sistemi, askı tertibatı, tamponlar varsa karşı ağırlık tertibatı bulunmaktadır. Hidrolik asansörler, hidrolik pompa ünitesi aracılığıyla tahrik kabiliyetini sağlayan asansör sistemleridir. Hidrolik asansörlerde, aşağı yöne hareketlerde asansör kabininin kendi ağırlığı kullanılır. Hidrolik asansörün makine dairesi genellikle zemin katta olacak şekilde projelendirilir. Makine dairesinde, bir yağ kazanı ve bunun üzerinde hidrolik sistem, kumanda panosu ve hidrolik sıvısının içinden geçtiği hortumlar bulunmaktadır.

Hidrolik asansörler, yolcu ve yük taşımak için uygundur. Hidrolik asansörler, 2 ile 6 kat arasındaki yükseklikte 0.125 m/sn ile 1 m/sn hızlarında çalışabilir. Tek silindirli hidrolik asansörler, 1.000 kg ile 10.000 kg kadar ağırlığı, Çift silindirli hidrolik asansörler, 10.000 kg ile 90.000 kg kadar ağırlığı taşıyabilirler. Hidrolik asansör sistemini uygulayabilmek için kullanım amacı, taşıma kapasitesi, seyir mesafesi ve kuyu ölçüsü gibi teknik özelliklerin bilinmesi gerekir. Hidrolik asansörünüzü mutlaka, yetkili asansör bakım firmaları tarafından periyodik ve genel asansör bakımı yaptırılmalıdır.

Modern şehirlerde kamuya açık alanların, havalimanları, alışveriş merkezleri, metro-tren istasyonları, hastaneler, adalet sarayları vb. yapıların olmazsa olmazı olarak kabul edilen yürüyen merdiven ve yürüyen bantlar gündelik yaşantının vazgeçilmez bir parçası olarak hayatımıza girmiştir. Yürüyen Merdiven / Yürüyen Bantları seçmek ve uygulamak; Kalite ve konfor meselesi olmuştur.

Dr. Lift olarak sizler için kalite güven ve konforu tek bir adreste topladık; Siz hayal edin biz tasarlayalım ve uygulayalım.

Yürüyen merdiven düzenli bakım ve ara sıra tamirat gerektirir. Bakım; operatör ve tasarımcıları için önemli bir etkendir. Yürüyen merdiven dizaynı ve çalışma koşulları göz önüne alındığında, sorumluluklarınızı yerine getirmenizi sağlarken, sisteminizin çalışma süresini de arttırır. Çöküntüler ve çeşitli kirlilik, yürüyen merdiven makinesinde birikebilir ve sonunda problemlere neden olabilir. Operatörler ve bakım sağlayıcıları ayrıca bakım prosedürleri için sıkı yasal gereksinimlere uymak zorundadır.

Bu durum göz önüne alındığında, kalifiye servis teknisyenleri, üçüncü taraf sistemler için dünya çapında bir teknoloji ağına erişimle birlikte onlarca yıllık tecrübeye sahiptir. Bu, diğer şirketlerin ürünleri için üreticiden bağımsız olarak en üst düzeyde hizmet vermemizi sağlar.

Yürüyen Merdiven Çeşitleri
Basamak aralıkları 600-1000 mm
Hızları 0,5m/s
Eğim 30°-35°
Yükseklikleri 13 m

Yürüyen Bant Çeşitleri
Basamak aralıkları 800-1000 mm
Hızları 0,5m/s
Eğim 0°-10°
Uzunluğu 80 m

Dikey platform asansörü 3000 mm’ye kadar yükseklikler de kullanılabilir. Rampa kullanılarak kuyu çukuru gerektirmeden de montaj edilebilir. Platform asansörü iç ve dış mekanlar olmak üzere her alana uygun dizayn edilebilmektedir. Kullanım alanları içerisinde ; Kamu binaları, özel konutlar, okul, cami, otel, rehabilitasyon merkezleri, mağazalar ve kurulum alanı dar alanlar bulunmaktadır. Açık engelli platformu, 304 kalite paslanmaz krom kaplamasıyla nem, yağmur, kar ve rutubetten etkilenmez. Sonsuz vida ve hidrolik sebebiyle sessiz ve uzun ömürlüdür.

Merdiven asansörleri maksimum konfor ve güvenlik standartları ile tasarlanmış güvenilirlilik ve performans sağlamak için bir dizi korozyon, yağmur koruması ve iklim testlerini başarıyla geçmiştir. Teknolojisi ile konforlu ve sessiz çalışırken, yumuşak bir duruş sağlar. Binanızın girişinde veya evinizde yapısal bir değişiklik olmadan da uygulanabilir. Hızlı ve kolay gün içerisinde montajı sağlanır. Tüm engelli asansörleri KDV kanununun 17. maddesi 4. fıkrası 07.07.2005 tarihli ve 5378 sayılı kanun ile eklenen ve aynı tarihte yürülüğe giren “s” bendine göre KDV’den muafdır.